Activiteiten in de Auvergne


De omgeving van de gîtes

Middenin de Auvergne; in de groene streek De Montagne Bourbonnaise

Dit is waar de gîtes (vakantiewoningen) van La Grande Chasse gelegen zijn. De Montagne Bourbonnaise kenmerkt zich door uitgestrekte bossen, mooie vergezichten, kabbelende bergbeekjes, stromende rivieren en zuivere lucht. De streek is het thuis van veel dieren. Een ontmoeting met een ree, vos of marter is geen uitzondering, en ook salamanders, hagedissen en vlinders vind je hier in overvloed.

In de Montagne Bourbonnaise kunnen natuurliefhebbers maar zeker ook liefhebbers van cultuur en architectuur hun hart ophalen.  Hier vind je middeleeuwse dorpjes met oude kastelen, kan je lokale markten bezoeken of rondsnuffelen op gezellig rommelige brocantes. Daarnaast zijn grotere steden als Vichy, Roanne en Clermont Ferrand goed aan te rijden voor een dagje uit.  

Kortom: dit mooie hart van Frankrijk biedt genoeg voor een veelzijdige vakantie. In de zomermaanden worden er bovendien allerlei gezellige activiteiten georganiseerd voor toeristen in de Auvergne. In de gîtes liggen uitgebreide mappen met suggesties voor leuke uitstapjes. 

Waterval vakantie Frankrijk Auvergne
Lees meer over activiteiten in de natuur
Kasteel in de Auvergne Frankrijk tijdens vakantie
Lees meer over culturele activiteiten