Activiteiten in de natuur van de Auvergne


Op deze pagina vind je een tipje van de sluier van wat je in de Montagne Bourbonnaise en de Auvergne allemaal kan beleven. Op de toeristische website van de Auvergne vind je nog meer inspiratie. Bovendien liggen in onze gîtes uitgebreide informatiemappen met nog veel meer tips!

Wandelen

Vanuit de gîte wandel je zó het bos in! De wandelroutes staan goed aangegeven en wandelkaarten zijn in de informatiemappen in de gîtes gevoegd. 

Fietsen

Wielrenners, mountainbikers en e-bikers: de Montagne Bourbonnaise is één van de mooiste fietsgebieden van Frankrijk. Een goede conditie is niet overbodig, vanwege het heuvelachtige en soms zelfs bergachtige karakter van de streek! 

Fietsen in Frankrijk in de Auvergne as activiteit in de natuur

Paardrijden

In de buurt van La Grande Chasse ligt manege Centre Equestre de la Vallée, met een Nederlandssprekende eigenaar. Hier kunnen zowel beginnende als gevorderde ruiters prachtige buitenritten maken. Niet duur en een mooie kans om de omgeving op een unieke manier te ervaren. 

Klimmen en klauteren

In park Aventure Extrême, op ongeveer 20 minuten rijden van La Grande Chasse, is een klimparcours tussen de boomtoppen aangelegd. Een uitdaging voor wat grotere kinderen én volwassenen. Ook kan je hier onder begeleiding quad rijden. Van harte aanbevolen voor waaghalzen!  

Wateractiviteiten

De rivier Allier kronkelt door het landschap van de Auvergne. In Vichy kan je kano’s huren om een tocht over de rivier te maken. Echt een belevenis!

Iets meer sensatie? In Vichy vind je een kunstmatig aangelegde wildwaterbaan waar je kan raften en wildwatervaren. Voor glijbaanplezier ga je naar het zwembad in Vichy. 

Op een kwartiertje rijden van La Grande Chasse ligt bovendien het stuwmeer Plan d’Eau. Hier is een ligweide met picknickbanken, zon- en schaduwplekken en je kan er waterfietsen en kano’s huren. Alles om een heerlijke dag aan en in het water te vertoeven. 

Water activiteiten in de Auvergne in Frankrijk voor vakantie
Verse kersen uit de Auvergne Frankrijk

Vruchten, noten en paddenstoelen

Afhankelijk van de periode dat je bij La Grande Chasse op vakantie bent, groeien in onze achtertuin bramen, kersen, abrikozen, pruimen, tamme kastanjes en walnoten. Bij gelegenheid kan je hiervan meegenieten! Ook paddenstoelen zoeken is in de late zomermaanden geliefd onder de Fransen. Let er wel op dat je de giftige soorten laat staan! 

Pretparken en dierentuinen

Echte waaghalzen kunnen van de heuvels zoeven bij La Loge des Gardes, wat in de winter een wintersportgebied is. Even genoeg van het groen? Kijk dan eens op de website van Le Pal. Voor veel Fransen is dit een leuke plek voor familie-uitjes. Het ligt niet ver bij La Grande Chasse vandaan.