Culturele activiteiten in de Auvergne


Op deze pagina vind je een greep uit de culturele activiteiten die je kan doen tijdens je vakantie bij La Grande Chasse in de Auvergne. Er worden tijdens het hoogseizoen regelmatig leuke activiteiten georganiseerd in de Allier en Montagne Bourbonnaise. In onze gîtes liggen bovendien uitgebreide informatiemappen met nog meer tips en agenda’s!

Kastelen en kerken

In de Auvergne liggen prachtige kasten en Oud Romaanse kerken. Ze zijn goed bewaard gebleven en meestal open voor bezoekers.

Zo’n mooie Romaanse kerk vind je in het voormalige kunstenaarsdorp Châtel Montagne. Ook kan je hier een bezoek brengen aan een tentoonstelling over de bouw van de kerk, en aan wisselende kunstexposities. Een lokaal souvenir haal je bij de winkel met streekproducten en handwerk van kunstenaars uit de omgeving. 

In het nabijgelegen Lapalisse ligt Chateau de La Palice, met prachtige kasteeltuinen en een Gotische kapel. Ze zijn het bezichtigen zeker waard! 

Kasteel in de Auvergne Frankrijk tijdens vakantie
Museum in de Auvergne Frankrijk tijdens vakantie

Musea

In de directe omgeving van La Grande Chasse zijn een aantal kleine streekmusea en galeries. Voor een bezoek aan een groter museum kan je naar Vichy of Moulins. 

Vichy staat bekend om haar Art Nouveau architectuur, restaurants en winkelstraatjes. Hier bezoek je ook het Musée Municipal en het Musée de l’arts Afrique/Asie. 

Het bijzondere museum voor toneelkostuums, Centre National de Costume de Scène, vind je in Moulins.

Weekmarkten en brocantes

Als liefhebber van dorpsmarkten en pittoreske brocantes kan je je hart ophalen. Elke week is er in iedere stad en dorp een weekmarkt, en in het hoogseizoen regelmatig leuke brocantes. Hier loopt de Franse bevolking massaal voor uit. Snuffel rond tussen antiek en koop voor een prikkie typisch Franse snuisterijen. Vergeet ook plaatselijke lekkernijen niet te proeven!

In de gîtes ligt een kalender die je precies vertelt wanneer je waar moet zijn, maar ook op de toeristenwebsite van de Auvergne staat dit vermeldt. 

Vakantie Frankrijk

Het bourgondische leven

In de karakteristieke plaatsjes in de buurt liggen verschillende gezellige restaurantjes. De sfeer is hartelijk, het eten goed!

Fransen eten vaak de Plat du Jour, het dagmenu, tussen 12:00 en 14:00 uur. Je krijgt dan leuk geprijsd drie gangen, met uiteraard een ronde Franse kazen voor de liefhebber. 

Frankrijk is natuurlijk het wijnland bij uitstek. We kunnen je adviseren over leuke culinaire uitstapjes en wijnuitjes. 

 

Thermen in Vichy

Wil je het er tijdens je vakantie in Frankrijk écht helemaal van nemen? Dan kan je een bezoek boeken aan de grootste spa van Europa in Vichy. Je hebt vast weleens gehoord van de gelijknamige huidverzorgingsproducten. Ultiem onthaasten en genieten van helende minerale baden, sauna’s en massages. 

Luxe pur sang!